VD

True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

I Norra Dalarna, invid Nipfjällets naturreservat ligger Fjätervålen granne med Idre Fjäll. Denna småskaliga fjällby skall nu fortsätta drivas med dagens resurser under några år till och parallellt förädlas till en modern fjälldestination med hållbarhet i fokus. Som VD skall du utveckla det vi redan har men även delta i framtidens Fjätervålen. Är du sugen på att vara med och driva denna framgång? Sök då den här tjänsten!

Fjätervålen är en mindre anläggning – men som trots detta erbjuder högkvalitativ skidåkning i några av Sveriges bästa backar. Flera av dessa är godkända av FIS för slalom, storslalom och super G damer. Längsta nedfarten är tre km lång och har en fallhöjd på 317 meter. Här finns även Dalarnas högst belägna pist, 1002 m ö.h. Totalt finns det 18 nedfarter i olika svårighetsgrader och 48 km fina längdspår som slingar sig runt stugbyn och upp på fjället, omgivna av fantastisk vildmark.

Fjätervålen AB har idag ca 500 aktieägare varav de flesta är privatpersoner. Serneke Invest AB är största ägare med 62,5 % av aktiekapitalet. Det finns ca 250 privatägda stugor i området. Fjätervålen AB driver liftar, längdspår, skidshop, skidskola, livsmedelsbutik, restaurang och stuguthyrning. Hundspann, toppturer och skoterturer drivs av fristående entreprenörer. Totalt är det ca 30 personer som arbetar i Fjätervålen under vinterhalvåret och sex personer året runt.

Visionen för den framtida utvecklingen av skidorten är att bli Nordens mest hållbara fjälldestination med utveckling av ny sittlift, hotell, toppstuga, bostäder m.m. inom de närmaste åren. Bolaget är just nu i slutfasen av en ny detaljplan med planerad byggstart år 2026. Under den närmsta tioårsperioden, så tror vi att anläggningen kommer att växa med minst 5000 bäddar.

Om tjänsten

Som VD för Fjätervålen har du det övergripande ansvaret för bolaget, både strategiskt och operativt. Ditt absoluta fokus kommer att ligga på att attrahera nya kunder samt identifiera möjligheter för verksamhetsutveckling och tillväxt till den verksamhet vi har idag.

Projekt ”Utveckling Fjätervålen” drivs av ett eget team men som VD deltar du via arbetsgrupper.

Du har självklart det övergripande ansvaret för personalen där du ser till att alla tar ett extra stavtag tillsammans för att leverera hög kvalitet och skapa en härlig gemenskap för såväl anställda som kunder.

Utöver detta ansvarar du för att uppnå bolagets ekonomiska mål och följa upp resultaten, samt hantera kontakten med myndigheter, leverantörer och samarbetspartners.

Rollen präglas av en miljö med högt tempo, många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter.

Vem är du?

I den här rekryteringen sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är en engagerad, prestigelös och affärsinriktad person med en stark förmåga att tänka strategiskt samtidigt som du är van vid att strukturera uppgifter och ta egna initiativ för att nå uppsatta mål.

Som en stark ledare har du förmågan att inspirera din personal och är en fena på att samarbeta. Du kan delegera arbetsuppgifter effektivt och är tydlig i din kommunikation.

Vi ser att du är en hands-on person då du ibland behöver arbeta praktiskt i verksamheten. Därför är det viktigt att du har en teknisk förståelse och inte har tummen mitt i handen.

Du har en mycket god ekonomisk förståelse och har med dig erfarenhet från detta från tidigare befattningar.

Du kommunicerar väl i både tal och skrift på både svenska och engelska och har förmåga att anpassa din kommunikation till olika målgrupper.
Verksamheten kommer inte att växa över en natt, du behöver därför gilla tanken av det lilla företaget med hårt praktiskt arbete med visionen i sikte.
Du har en förkärlek till fjällen genom vistelser och har erfarenhet av skidåkning i någon form som aktiv eller på annat sätt. Har du dessutom arbetat på fjälldestination eller liknande är det starkt meriterande.

Vi ser gärna att du bor i närheten av Fjätervålen eller har möjlighet att vara på plats i stor utsträckning, då vi tror på ett fysiskt närvarande ledarskap. Erfarenhet från skidanläggning, besöksverksamhet och samarbete med olika aktörer är meriterande.

Vi erbjuder

En utmanande roll i en vacker miljö där du får möjlighet att leda en unik fjälldestination med stor potential och hållbarhet i fokus. Fjätervålen är idag en liten anläggning, men med stora ambitioner för framtiden. Hos oss får du chansen att påverka, driva och forma framtiden för Fjätervålen genom stora utvecklingsprojekt och satsningar där bara dina egna gränser sätter stopp.

Du kommer att arbeta med ett passionerat och engagerat team som ständigt strävar efter att förbättra och utveckla Fjätervålen.
Vi erbjuder personalbostad i ett eget hus i Fjätervålen, bara ett stenkast från anläggningen och backen. Här har du nära till fantastisk skidåkning, både utför och på längden, samt andra året-runt-friluftsaktiviteter runt husknuten.

Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.

Läs gärna mer om oss på www.fjatervalen.se

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som VD

Ansök senast

2024-08-04

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsulter Helena Lundqvist 070-7440018, helena@truehr.se eller Linn Skoglund 070-8834955, linn@truehr.se på True Consulting & Recruitment.