Lönechef

True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Är du en initiativtagande och coachande ledare med god kunskap inom payroll? Vill du vara en del av ett innovativt och världsledande bolag där du får möjlighet att påverka och jobba mot kontaktytor både lokalt och internationellt? Sök då tjänsten som lönechef hos Outokumpu!

Om Outokumpu:

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål och strävar efter att vara den bästa värdeskaparen inom rostfritt stål genom kundorientering och effektivitet. Grunden för verksamheten är förmågan att skräddarsy rostfritt stål till vilken form som helst och för nästan alla ändamål. Rostfritt stål är hållbart och designat för att hålla för evigt.

Outokumpu har cirka 9 000 anställda och verksamhet i 30 länder med huvudkontor i Helsingfors.

Om den lediga tjänsten

Som lönechef ansvarar du för att alla Outokumpus svenska löneprocesser håller god kvalité och ligger i linje med relevant lagstiftning, kollektivavtal, lokala avtal, processer, mål och Outokumpus globala riktlinjer. Du ser även till att nya relevanta processer skapas och att befintliga är uppdaterade och aktuella.

Du har personalansvar över två kompetenta och erfarna lönespecialister som sitter i Avesta och tillsammans ansvarar ni för att Outokumpus ca 1700 svenska medarbetare får korrekt lön, rätt pensionsinbetalningar, försäkringspremier och andra förmåner. Du coachar och leder din personal samt ansvarar för att driva utveckling av arbetsprocesser.

I rollen är du ansiktet utåt för det svenska löneteamet globalt, där du är kontaktytan mot ledning, revisorer, myndigheter och andra intressenter. Du initierar, driver, leder och deltar i utvecklings- och förbättringsprojekt kopplade till löneavdelningen samt till Outokumpu. Då vår lön är outsourcad, har du och ditt team även löpande och nära kontakt med vår löneleveratör.

I övrigt deltar du i interna och externa revisioner, kontrollerar lönearbetet, jobbar operativt med lönerelaterade ärenden, utfärdar revisionsrapporter och säkerställer leverans av rapporter till intressenter inom Outokumpu.

Förutom dina svenska kollegor inom bland annat HR och Finance, har du arbetskamrater med motsvarande lönechefsroller i Tyskland, Finland, Nederländerna och Belgien samt kollegor i de globala HR-teamen. Tillsammans samarbetar ni med exempelvis gemensamma projekt samt delar erfarenheter och utbyter kunskap. Du rapporterar till Senior Manager International Payroll som sitter i Tyskland.

Vem är du?

I denna rekryteringsprocess kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är en lagspelare som är duktig på att leda och utveckla medarbetare och få teamet att arbeta mot gemensamma mål genom ett coachande ledarskap. 

Du är initiativtagande och drivs av förändrings- och förbättringsarbete. Då tempot emellanåt är högt, är det viktigt att du kan planera och strukturera både ditt eget och teamets arbete.

Då arbetet innebär kontakter både internt, externt, lokalt och internationellt ser vi att du är serviceinriktad, kommunikativ, positiv samtidigt som du kan fatta tuffa beslut, sätta gränser och vågar driva på.

Din bakgrund:

För att lyckas i rollen som lönechef behöver du ha en relevant utbildning samt några års ledarskapserfarenhet inom lön och företrädesvis från en internationell verksamhet.

Du har god kunskap inom lönerelaterade lagar och regler, är van att tolka kollektiv- och lokala avtal samt att jobba med förbättringsarbete och projekt. Har du erfarenhet av projektledning är det meriterande.

Utöver detta vill vi att du har lätt för att sätta dig in i olika system såsom löne-, HR- samt tidsregistreringssystem. Har du kunskaper inom SAP är det meriterande.

Då vårt koncernspråk är engelska är det mycket viktigt att du talar och skriver engelska obehindrat. Då tjänstens placeringsort är Avesta är det dessutom viktigt att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Outokumpu erbjuder

En viktig roll inom ett dynamiskt och innovativt företag som fokuserar på hållbarhet och kvalitet. Då vi är ett internationellt bolag med flera utvecklingsmöjligheter finns många fortsatta vägar att gå inom Outokumpu för den som vill utvecklas vidare. Hos oss får du arbeta tillsammans med passionerade och kreativa människor som strävar efter att leverera bästa möjliga resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiden är förlagd till dagtid, flextid.

Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.

Läs gärna mer om oss på www.outokumpu.com.

Ansök till tjänsten

Observer att vi vi vill ha din ansökan på engelska!

Sök tjänsten som Lönechef

Ansök senast

2023-03-19

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Linn Skoglund på True Consulting & Recruitment 070-883 49 55 eller linn@truehr.se.