Laboratorieingenjör

Ejendals logotyp
Ejendals logotyp
True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Är du en driven, ansvarsfull och nyfiken person med passion för textil i kombination med teknik? Vill du vara en viktig del i Ejendals fortsatta framgång och säkerställa att våra produkter håller världsklass? Sök då tjänsten som Laboratorieingenjör och bli en del av vårt team i Leksand!

Ejendals är ett internationellt företag med rötterna i Dalarna. Företaget startades 1949 och har sitt huvudkontor i Leksand. Ejendals är specialiserade på att utveckla och tillverka kvalitetsprodukter som skyddar händer och fötter. Våra produkter marknadsförs under märkena TEGERA® (handskar) and JALAS® (skor). Ejendals har en egen fabrik i Finland och ett långsiktigt samarbete med några utvalda fabriker i Asien.
Ejendals vision är “Zero injuries to hands and feet for the benefit of both the employee and the company and society”. Ejendals har runt 430 anställda i över 30 länder varav ca 120 arbetar i Leksand.

Om tjänsten

Då vår nuvarande laboratorieingenjör har fått en ny roll internt, erbjuder vi nu en fantastisk karriärmöjlighet för dig som vill jobba i och ansvara för vårt mekaniska laboratorium i Leksand. Som laboratorieingenjör arbetar du nära vår verksamhet med att produkttesta alltifrån våra senaste innovationer till våra mest välkända artiklar för att säkerställa att de uppfyller certifieringar och standarder.

Du är en viktig del i att se till att vi alltid levererar produkter till den höga kvalitet som vi utlovar. Rollen omfattar även administrativa uppgifter såsom att samla in data, dokumentera aktiviteter och skapa rapporter.

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • ansvara för vårt mekaniska laboratorium samt dess testinstrument,
  • utföra laboratorietester och kvalitetsprövning på främst textila material men även andra förekommande material och produkter,
  • utveckla nya testmetoder för testning av exempelvis handskars grepp,
  • analysera prototyper och prover samt ge feedback till olika parter internt och externt,
  • hålla i presentationer av labbet för interna och externa besökare och kunder,
  • utbilda interna och externa kunder i exempelvis material och tester,
  • ha kontakt med externa laboratorier både i Sverige och utomlands.

Du tillhör avdelningen SQE Team Gloves och rapporterar till Supplier Quality Engineering Director som också sitter i Leksand.

Vem är du?

I denna rekryteringsprocess kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker en driven, intresserad och nyfiken person som är självständig och har förmåga att både se de små detaljerna och tänka stort. Du är noggrann och strukturerad, en lagspelare med ett stort intresse för textilmaterial och teknik.

För att trivas och lyckas i rollen som laboratorieingenjör behöver du ha en relevant utbildning eller bakgrund inom exempelvis materialkonstruktion, textilteknologi eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du har goda kunskaper inom svenska och engelska i tal och skrift.

Ejendals erbjuder

Att vara en viktig del av ett stabilt, växande och framgångsrikt företag med engagerade kollegor där du kommer att spela en viktig roll i företagets fortsatta expansion.
Möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö med arbetsuppgifter som du själv har möjlighet att påverka och utveckla.

Vara en del av en avdelning med hög kompetens, låg personalomsättning och som fått mycket positiva resultat i medarbetarundersökningar.

Gynnsamma arbetsförhållanden och möjlighet att växa och utvecklas i företaget.

Läs gärna mer om oss på www.ejendals.se

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som Laboratorieingenjör

Ansök senast

2024-09-01

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsulter Linn Skoglund 070-8834955, linn@truehr.se eller Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018, helena@truehr.se.