Konstruktör

Pressmaster AB
True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Har du en passion för att konstruera produkter med högsta precision och vill arbeta i ett marknadsnära team i ett innovativt företag som fokuserar på kundanpassade lösningar?  Då skall du söka den här utvecklande tjänsten!

Om Pressmaster

Pressmaster AB är ett företag inom Phoenix Contact Group, lokaliserat i Älvdalen i Dalarna och med ytterligare operativa enheter i Mora Dalarna samt i Memphis USA. Pressmaster har sedan 70-talet byggt upp en unik kompetens och har en marknadsledande ställning inom utveckling och tillverkning av ergonomiska handverktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning. Kunderna återfinns inom världsledande kontaktdonstillverkare och distributörer. Av den totala produktionen går 90 % på export. Bolaget har ca 120 medarbetare och egna säljkontor på de största marknaderna USA, Tyskland, Storbritannien, Italien och Japan.
www.pressmaster.se

Om tjänsten

Du ingår i ett marknadsnära utvecklingsteam där du driver utveckling av nya produkter med bas i befintliga plattformar.  

Dagarna är varierande och du arbetar med flera samtidigt pågående projekt. Du arbetar en hel del självständigt men även nära företagets övriga delar, allt från produktion till marknad. Arbetet är till stor del kreativt undersökande till sin natur och andelen testning är hög. I vardagen arbetar du nära dina kollegor: konstruktörer, prototyptekniker och laboratoriepersonal.  

Du ingår i en grupp med 7 medarbetare och rapporterar till gruppchefen för applikationsutveckling, tjänsten är lokaliserad vid vårt huvudkontor i Älvdalen.

Vem är du?

För att du skall trivas och passa in i den här rollen så har du kanske några års erfarenhet från liknande arbete eller så har du nyligen avslutat dina studier, kanske är du högskoleingenjör med maskinteknisk inriktning eller liknande.

Du har god datorvana och är van att arbeta med 3D-CAD, inom Pressmaster använder vi idag Autodesk Inventor. Vi värdesätter även elementära kunskaper i material- och hållfasthetslära där vi gärna ser att du har vana av att använda FEM som ett verktyg.

Då det är många parallellt pågående projekt är det viktigt att du är van eller åtminstone bekväm med att driva på flera saker samtidigt. Du har ett proaktivt arbetssätt, är strukturerad och analytisk.

Du arbetar i ett kundnära utvecklingsarbete med högt tempo

och därför är det viktigt att du är kommunikativ, relationsorienterad, drivande samt prestigelös.

Vi värdesätter dig med tidigare erfarenhet och utbildning, men även om du är i färd med att utföra ett examensarbete så kan det vara intressant att du kontaktar oss. Meriterande är om du har kunskaper inom CAM-beredning eller jobbat med CNC-maskiner.

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som Konstruktör

Ansök senast

2022-12-14

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018 eller helena@truehr.se.