HR- och kommunikationsansvarig

Pressmaster AB
True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Pressmaster växer och är nu i behov av en dedikerad HR- och kommunikationsansvarig. Är du en kommunikativ och stöttande person som vill jobba globalt i ett världsledande företag? Sök då den här spännande tjänsten!

Om Pressmaster

Pressmaster AB är ett företag inom Phoenix Contact Group, lokaliserat i Älvdalen i Dalarna och med ytterligare operativa enheter i Mora Dalarna samt i Memphis USA. Pressmaster har sedan 70-talet byggt upp en unik kompetens och har en marknadsledande ställning inom utveckling och tillverkning av ergonomiska handverktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning. Kunderna återfinns inom världsledande kontaktdonstillverkare och distributörer. Av den totala produktionen går 90 % på export. Bolaget har ca 120 medarbetare och egna säljkontor på de största marknaderna USA, Tyskland, Storbritannien och Japan.

Läs mer på www.pressmaster.se.

Om tjänsten

I den nytillsatta rollen som Pressmasters HR- och kommunikationsansvarig kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom HR och kommunikation. I rollen fungerar du som ett stöd för Pressmasters chefer och ledare i personalrelaterade ärenden och frågor – högt som lågt. Utöver det kommer du själv ansvara för att driva frågor såsom lönerevisioner, vidareutvecklande av kompetens- och lönemodeller, HR-rutiner, samt utvecklande av employer branding.

Det ingår även i rollen att:

  • Strategiskt och operativt leda arbetet kring lokal marknadsföring för Pressmaster som arbetsgivare
  • Ansvara för interna evenemang, firanden och bemärkelser
  • Vara behjälplig i rekryteringar, MBL och löpande kommunikation med arbetstagarorganisationerna
  • Representera Pressmaster i externa inklusive digitala forum.

Då vi är verksamma i flera länder, arbetar du även operativt med HR-ärenden tillsammans kopplade till våra utlandsanställda och dotterbolag som finns i USA, Tyskland, Japan och England. Du är även kontaktperson för centrala HR-processer mot våra tyska ägare.

Du rapporterar till Pressmasters VD som sitter i Älvdalen.

Vem är du?

Vi tror att du som person är prestigelös, har en god kommunikationsförmåga samt är en god lyssnare. Då rollen är ny är det viktigt att du är flexibel och har möjlighet att se helheten samt att du är strukturerad, kan arbeta självständigt och är duktig på att prioritera dina arbetsuppgifter och kan hantera flera projekt samtidigt.

Vi ser att du har flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter samt har en relevant eftergymnasial utbildning inom HR, kommunikation eller liknande. Du har industrierfarenhet och har tidigare arbetat i en global roll inom HR. Du har tidigare erfarenhet från att driva projekt samt har arbetserfarenhet från employer branding i B2B-sammanhang.

Du har god kunskap inom arbetsrätt, rekrytering och HR-processer.

Du skriver och pratar svenska och engelska obehindrat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Pressmaster erbjuder

Då Pressmaster ständigt växer kan vi erbjuda dig en anställning hos ett företag som är världsledande och välmående.

Det sägs att vi i Älvdalen är fåordiga, men att vi samtidigt är pålitliga och uppriktiga. Lägg till nyfikna, innovativa och sympatiska så beskriver det kärnan i Pressmaster. Hos oss är det högt i tak och vi tycker själva att vi har en härlig stämning på jobbet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiden är förlagd till dagtid. Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som HR- och kommunikationschef

Ansök senast

Sista ansökningsdag är passerad och intervjuer pågår, är du intresserad av att lämna in en sen ansökan vänligen kontakta Helena eller Linn enligt nedan.

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018 alt. helena@truehr.se eller rekryteringskonsult Linn Skoglund 070-883 49 55 alt. linn@truehr.se.