HR-chef

True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Om Orkla

Orkla är en koncern med cirka 21 000 medarbetare och som är noterad på Oslobörsen. Vi erbjuder dig en arbetsplats hos Nordens ledande aktör av personliga hygienprodukter och som är en stor och viktig verksamhet inom Orklas segment ”home and personal hygiene”. Några av våra kända varumärken är Bliw, Family Fresh, LdB, L300, HTH och Jordan.

I Falun arbetar 200 medarbetare och vi har haft en betydande tillväxt de senaste åren. Vår kultur präglas av ett högt engagemang där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är våra värdeord och hjälper oss att skapa en öppen, energifylld och professionell stämning. Tillsammans får vi det att hända och vi gör det TILLSAMMANS. Rollen som HR-chef utgör ett viktigt nav för att skapa förutsättningar och tillse att vi med samlad kraft når det vi strävar efter.

Om den lediga tjänsten

Som HR-chef kommer du att arbeta brett inom hela HR-området, vilket innebär omväxlande arbetsuppgifter där du både får arbeta självständigt med stort ansvar och i samarbete med kollegor såväl inom som utanför Sverige. Rollen som HR-chef innebär en bred palett av ansvar och möjligheter som sträcker från operativa till strategiska göromål.

För verksamheten i Falun är du ansvarig för att utföra, driva och utveckla HR-frågorna. Fokus ligger på medarbetar-/chefsutveckling, arbetsrätt, arbetsmiljö/rehab, fackligt samarbete, processen för lön/utvecklingssamtal samt bemanning/rekrytering. Ditt uppdrag handlar om att vara ett handfast och utförande stöd till verksamhetens chefer i HR-frågor.

Du kommer självständigt driva prioriterade uppdrag och projekt inom ditt kompetensområde, såväl på enheten i Falun som på tvärs inom Orklakoncernen. Som HR-chef ingår du i Faluns ledningsgrupp varför du även förväntas leverera på andra områden än just HR. Du ska ta ansvar för att driva utvecklingen på en strategisk nivå tvärs verksamheten och därmed initiera och stödja aktiviteter för bland annat tillväxt och lönsamhet.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom HR, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet. Du är en senior erfarenhet av att arbeta med HR-frågor i en organisation med både tjänste- och kollektivanställda.

Du navigerar lätt och med intresse i olika digitala system inom HR-området och bidrar gärna med din kompetens i ledningsgruppen för att utveckla verksamheten som helhet. Du har lätt för att skapa och behålla relationer då rollen har många kontaktytor och är väldigt relationsintensiv.  Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper både för att du ska trivas hos oss och samtidigt bli så framgångsrik som möjligt i din roll.

I grunden är det viktigaste att du har en god tilltro till din egen förmåga, är trygg i dig själv och i din roll samt besitter mod att fatta beslut, även obekväma sådana. Du är självständig, van att sätta din egen agenda och leverera resultat med ett eget driv. Du är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta med kollegor och andra intressenter på olika nivåer i organisationen. Vi förutsätter att du är organiserad och arbetar strukturerat och avslutar det som påbörjats. Förutom mängder av trevliga och kompetenta kollegor så ligger även verksamheten i Falun vackert belägen vid sjön Runn.

Orkla erbjuder

Tjänsten som HR-chef är en tillsvidareanställning med placeringsort Falun. Du rapporterar till Platschefen/Operation director och ingår i ledningsgruppen i Falun. Du har även streckad linje till HR-chefen i Norge.

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som HR-chef

Ansök senast

2023-04-09

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018 eller helena@truehr.se.