Ekonomichef

True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Vi utökar vårt ekonomiteam med en ekonomichef och söker en coachande och affärsdriven person som vill och vågar utmana både sig själv och sitt team. Låter det som du? Sök då den här tjänsten!

Om tjänsten

Som Ekonomichef hos oss ansvarar du för ekonomifunktionen i koncernen och moderbolaget där du både skapar förutsättningar för att utveckla våra finansiella resultat och ansvarar för den finansiella rapporteringen. Koncernen är börsnoterad och har bolag i 11 länder.

Som en engagerad ledare driver du förbättringsarbete och utvecklar våra processer, rutiner och arbetssätt inom ekonomi. Du har personalansvar för 5 direktrapporterande ekonomer och totalt 8 medarbetare i avdelningen.

Du driver och beslutar om projekt och övriga frågor inom området ekonomi.

Du rapporterar till CFO och ingår i en ledningsgrupp för koncerngemensamma funktioner tillsammans med CFO och chefer för digitalisering, HR och hållbarhet.

Vem är du?

.Vi kommer att lägga stor vikt på ditt ledarskap. Du är en coachande chef som har förmågan att få med teamet i förbättringsarbetet. Det innebär att du kan hjälpa dina medarbetare att identifiera och realisera möjligheter för att arbeta på ett smartare sätt och bidra till utveckling av verksamhetens finansiella resultat.

Du är strukturerad och affärsdriven, samtidigt som du är pedagogisk och drivande och beredd att utmana kollegor och dig själv. Ni kliver fram tillsammans!

Du har en bra känsla för siffror samt kan förstå och diskutera komplexa redovisningsprinciper.

Vi ser att du har en relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du är kommunikativ och har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

FM Mattsson Group erbjuder

Vi siktar ständigt på att överträffa förväntningar hos våra kunder och medarbetare för att skapa vad vi kallar för WOW-känslan. Det handlar bl a om produkterna och tjänsterna som vi erbjuder, gemenskapen som vi känner och hur roligt vi har då vi lyckas tillsammans.

Som ekonomichef erbjuds du en spännande tjänst med stort ansvar och utvecklingsmöjligheter tillsammans med ett härligt team av ekonomer som levererar. Du ingår i en stark och expansiv internationell, noterad koncern med stort hållbarhetsfokus och framtidstro.

Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Mora, i hjärtat av Dalarna.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om FM Mattsson Group

FM Mattsson Group bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av vattenkranar och tillhörande produkter under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur, Damixa, Hotbath, Aqualla och Adamsez. Koncernens vision är att vara kunden första val i badrum, kök och kompletterande områden.

FM Mattsson Group har en värdegrund som är ett vägledande verktyg för alla relationer mellan medarbetare samt med omvärlden:

  • Kunden kommer först
  • Vi vinner tillsammans
  • Jag kliver fram

Verksamheten omsatte 2022 över 1,9 miljarder kronor genom sina bolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Benelux, Storbritannien, Tyskland och Italien och hade 559 anställda. FM Mattsson Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som Ekonomichef

Ansök senast

2023-08-31

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018 eller helena@truehr.se.