Ekonomi- och IT-chef

Pressmaster AB
True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Vill du arbeta som Ekonomi- och IT-chef i ett stabilt och världsledande företag med högt i tak? Brinner du för såväl siffror som människor och tilltalas av både strategiskt samt operativt arbete? Då är du rätt person för den här tjänsten!

Om Pressmaster

Pressmaster AB är ett företag inom Phoenix Contact Group, lokaliserat i Älvdalen i Dalarna och med ytterligare operativa enheter i Mora Dalarna samt i Memphis USA. Pressmaster har sedan 70-talet byggt upp en unik kompetens och har en marknadsledande ställning inom utveckling och tillverkning av ergonomiska handverktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning. Kunderna återfinns inom världsledande kontaktdonstillverkare och distributörer. Av den totala produktionen går 90 % på export. Bolaget har ca 130 medarbetare och egna säljkontor på de största marknaderna USA, Tyskland, Storbritannien och Japan.

Läs mer på www.pressmaster.se.

Om tjänsten

Som Ekonomi- och IT-chef hos Pressmaster kommer dina största ansvarsområden vara att leda och ansvara för företagets finansiella och ekonomiska styrning samt den ekonomiska redovisningen och rapporteringen.

Du ansvarar för framtagande av ekonomiska analyser och nyckeltal samt lönehantering och administration. Du analyserar, föreslår och driver förbättringsarbete avseende företagets lönsamhet och produktionsekonomi där våra tillväxtmål är högt uppsatta.

Utöver detta är du ansvarig för våra IT-frågor, främst när det kommer till att utveckla systemen, IT-strategier och IT-säkerhet, vi har här en extern part som sköter drift och support.

Totalt ansvarar du för fyra personer i ditt team; tre ekonomer och en IT-koordinator.

Du rapporterar till VD och ingår i en ledningsgrupp där ni tillsammans jobbar för att forma företagets strategi och operativa arbete.

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs att du har en god analytisk förmåga och ett väl utvecklat logiskt tänkande. Du har lätt för att kommunicera, är serviceinriktad och har förmågan att hantera periodvis hög arbetsbelastning och stressiga situationer.

Du motiveras av att effektivisera och alltid leverera med hög kvalitet.

Du är utbildad ekonom och vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från tillverkningsindustrin samt några års erfarenhet i ledande befattning.

Vi ser gärna att du har ett naturligt intresse för IT frågor.

Vi förutsätter att du hanterar engelska språket både muntligt och skriftligt.

Pressmaster erbjuder

Pressmaster är i en tillväxtfas och vi kan erbjuda dig en anställning hos ett företag som är världsledande och välmående.

På Pressmaster är vi prestigelösa och värnar om kunder och varandra. Vi vet att vi är världsledande, men behöver inte prata om det. Vi har stora entreprenörsmöjligheter och friheten att vara med att forma vår framtid är stor.

Det sägs att vi i Älvdalen är fåordiga, men att vi samtidigt är pålitliga och uppriktiga. Lägg till nyfikna, innovativa och sympatiska så beskriver det kärnan i Pressmaster. Här hos oss är vi vänskapliga och tillåtande, vi tycker själva att vi har en härlig stämning på jobbet. För att du skall trivas hos oss tror vi att du uppskattar våra egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiden är förlagd till dagtid. Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som Ekonomi- & IT-chef

Ansök senast

2024-03-03

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018 alt. helena@truehr.se eller rekryteringskonsult Linn Skoglund 070-883 49 55 alt. linn@truehr.se.

Om True Consulting & Recruitment

True är det lilla företaget med det stora hjärtat och engagemanget. Vi har gedigen och flerårig erfarenhet inom kompetensförsörjning och HR. Med vår erfarenhet i branschen har vi byggt upp starka värderingar kring hur vi anser att människor ska behandlas för att må bra och blomstra på jobbet. Det är vår kompass i allt vi tar oss an.

Det är inte mängden företag som är viktigt för oss, utan att vi jobbar med samarbetspartners som har en juste personalpolitik och, precis som vi, vill bygga långsiktiga och djupa kvalitativa relationer. Vi brinner för det genuina, för människor och för kvalitet där ingen part skall blir en i mängden. Hos oss är alla vinnare!