Arbetsmiljöingenjörer

True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Går du i gång på frågor inom arbetsmiljö, säkerhet och hälsa samt vill arbeta hos ett innovativt och världsledande bolag som alltid sätter säkerheten först? Sök då den varierande och viktiga tjänsten som Arbetsmiljöingenjör hos Outokumpu i Avesta!

Om Outokumpu:

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål och strävar efter att vara den bästa värdeskaparen inom rostfritt stål genom kundorientering och effektivitet. Grunden för verksamheten är förmågan att skräddarsy rostfritt stål till vilken form som helst och för nästan alla ändamål. Rostfritt stål är hållbart och designat för att hålla för evigt.

Outokumpu har cirka 9 000 anställda och verksamhet i 30 länder med huvudkontor i Helsingfors.

I Avesta arbetar cirka 750 antal medarbetare.

Om den lediga tjänsten

På Outokumpu i Avesta har säkerhet den högsta prioriteten och de behöver nu förstärka sitt EHSE-team med ytterligare två kompetenta arbetsmiljöingenjörer. I rollen som Arbetsmiljöingenjör arbetar du övergripande med alla säkerhets- och arbetsmiljörelaterade frågor både operativt och strategiskt. Genom att tekniskt och kommunikativt jobba med skydds- och säkerhetsfrågor nära verksamheten är du en nyckelperson för att skapa en säker, hälsosam och hållbar arbetsplats för alla medarbetare med en nollvision för olyckor.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:

  • utveckla, implementera och förbättra arbetsmiljön samt säkerställa kort- och långsiktig strategi inom arbetsmiljö
  • upprätta och leda utbildningar inom arbetsmiljö och säkerhet samt säkerställa att medarbetare inom Outokumpu i Avesta är medvetna om gällande villkor inom arbetsmiljö och säkerhet
  • planera, genomföra, leda och följa upp initiativ inom ledningssystemet för arbetsmiljö och säkerhet
  • omvärldsbevaka arbetsmiljöområdet och implementera nya lagar och krav
  • leda eller delta vid utredningar av allvarligare händelser inom arbetsmiljö och säkerhet
  • delta i interna och externa forum inom arbetsmiljöområdet
  • samarbeta med andra avdelningar för att se till att arbetsmiljön uppfyller de högsta standarderna.

I övrigt arbetar du för att säkerställa att vi alltid sätter säkerheten först och är en trygg och inspirerande arbetsplats för alla våra medarbetare.

Du ingår i ett team av 5 st arbetsmiljöingenjörer och rapporterar till Manager EHSE som sitter i Avesta.

Vem är du?

I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är viktigt att du är en kommunikativ lagspelare som är duktig på att samarbeta med andra då du i denna roll kommer att jobba nära verksamheten och mot många kontaktytor både internt och externt. Du är noggrann, analytisk samt duktig på att se möjligheter samtidigt som du kan sätta gränser och vågar driva på.

Du är en initiativtagande och ansvarsfull person som drivs av förbättring- och förändringsarbete. Då tempot emellanåt är högt och arbetsdagen varierande, är det viktigt att du är självgående och självständigt kan planera, prioritera samt strukturera ditt arbete.

Din bakgrund:

För att lyckas i rollen som Arbetsmiljöingenjör har du:

  • en akademisk utbildning och/eller relevant bakgrund inom arbetsmiljö, teknik eller hälsopedagogik. Du behöver nödvändigtvis inte ha jobbat som just Arbetsmiljöingenjör tidigare, kanske har du en bakgrund som huvudskyddsombud, skyddsombud, projektledare, säkerhetsansvarig eller liknande
  • arbetslivserfarenhet av säkerhet-, hälso- och arbetsmiljöfrågor samt har en god förståelse för de utmaningar och möjligheter som finns inom tung industri
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från säkerhets- och arbetsmiljöarbete inom tung processindustri.

Outokumpu erbjuder

En viktig roll inom ett dynamiskt och innovativt företag som fokuserar på hållbarhet och kvalitet. Då vi är ett internationellt bolag med flera utvecklingsmöjligheter finns många fortsatta vägar att gå inom Outokumpu för den som vill utvecklas vidare. Hos oss får du arbeta tillsammans med passionerade och kreativa människor som strävar efter att leverera bästa möjliga resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiden är förlagd till dagtid, flextid.

Vi erbjuder även bland annat friskvårdsbidrag, tillgång till eget gym och förskottssemester. Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.

Läs gärna mer om oss på www.outokumpu.com.

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som Arbetsmiljöingenjör

Ansök senast

2023-05-01

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Linn Skoglund på True Consulting & Recruitment, 070-883 49 55 alt. linn@truehr.se eller Helena Lundqvist 070-744 00 18 alt. helena@truehr.se.