VD

True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Vill du leda ett företag som tillverkar symbolen för Sverige? Är du en ödmjuk och prestigelös ledare med hands-on-mentalitet? Sök då det här jobbet!

Nils Olsson Dalahästar är ett anrikt företag som har bedrivit Dalahästtillverkning sedan 1928 i Nusnäs och präglas av kärlek, tradition och hantverk.
Dalahästen är ett kulturarv som också kommit att bli symbolen för Sverige. En symbol som finns spridd över hela världen och har sitt hjärta och ursprung hos Nils Olsson hemslöjd i Nusnäs.
Dagens dalahästtillverkning genomsyras av noggrannhet och är en process i flera steg. En del automatisering och eldrivna maskiner har ersatt vevande för hand men det är också det enda som förändrats. Fortfarande täljs många av hästarna av flinka fingrar och alla produkter får sin karaktäristiska krusmålning av skickliga händer. Traditionen och kärleden till hantverket är densamma nu som 1928 när företaget startade. Det är vår stolthet och drivkraft även i framtiden.
Företaget ägs sedan 2010 av Finnbäcken Invest AB och 2023 omsatte bolaget ca 22 miljoner kronor. Vi tillverkar och säljer ca 100 tn hästar/år.

Om tjänsten

Vi söker nu en VD som vill ta sig an utmaningen att upprätthålla och stärka vår position på marknaden samtidigt som du bevarar vårt arv och vår själ i detta anrika företag.

Företaget har ca 15 heltidsanställda och är således relativt små, du kommer därför vara en viktig kugge och jobba brett i rollen som VD med både operativa och strategiska frågor.

Produktionen är en viktig del där vi nyligen införskaffat en robot och ser fördelar i att fortsätta automatisera vissa delar i rätt takt utan att hästarna sparkar bakut.

Du kommer att ha personalansvar för hela styrkan som innehåller allt från produktion, ekonomi, order, butik och café till en hel del extraarbetare som täljer och målar.

Utöver detta kommer du arbeta med de större inköpen samt med våra återförsäljare där vi idag har både små och stora avtal. Vi har även några stora kunder i USA och England dit vi exporterar en del av våra produkter.

En nyhet för i år är att vi håller på att upprätta ca 50 ställplatser där du som VD är drivande i att färdigställa dessa på bästa sätt. Vi har även en liten 24/7 butik som vi ansvarar för.

Då all verksamhet bedrivs i Nusnäs, är det där du kommer att hålla till om dagarna och vara en närvarande ledare.

Vem är du?

Det sitter mycket kultur i väggarna och det är något du som VD behöver anamma och förstå samtidigt som du inte är rädd för att driva och utveckla företaget i rätt takt.

Prestigelöshet kan låta som en klyscha, men hos oss är det oerhört viktigt. Vi hjälper varandra i stort och smått och du kan ibland behöva byta rem i en ventilation, kolla över roboten eller skotta snö så kunderna kommer in.

Vi ser en stor fördel i att du kommer från tillverkningsindustrin och har en produktionsteknisk bakgrund, kanske har du tidigare arbetat som produktionschef eller liknande.

Vi söker en person som ser värdet i förbättringar och som förstår vikten av att utveckla och förstärka våra befintliga processer inom produktionen för att möta framtidens utmaningar och behov. Vi ser gärna att du har gjort en liknande resa tidigare.

A & O är att du får med dig personalen på tåget, du behöver vara en stark men ödmjuk ledare som inte kör över någon, du har förmågan att få folk att förstå VARFÖR.

För att kunna ta dig an den här rollen behöver du ha ordning och reda samt struktur i ditt arbete. Du är en fena på att hitta rutiner som är hållbara.

Något som kan utvecklas hos oss är vår hemsida och webshop samt synlighet i sociala medier, det är såklart ett plus om det är något du berört tidigare i din karriär

Vi erbjuder

Nils Olssons Dalahästar är inte bara ett företag, vi är en familj. Vi erbjuder en nyckelroll i en unik arbetsmiljö där tradition möter innovation och där du får möjlighet att jobba både hands-on och med strategiska frågor. Hos oss präglas arbetsplatskulturen av samarbete, ödmjukhet och en vilja att hjälpa varandra.

Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.

Läs gärna mer om oss på www.nilsolsson.se

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som VD

Ansök senast

2024-05-31

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsulter Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018, helena@truehr.se eller Linn Skoglund 070-8834955, linn@truehr.se.