Kvalitetschef

True Consulting & Recruitment HR AB logotyp, truehr.se

Är du en initiativrik och driven ledare som vill vara med och ta utvecklingen av kvalitetsarbetet på FM Mattsson till nya höjder? Har du dessutom förmåga att se hela organisationen och därmed bidra till FM Mattsson Groups fortsatta konkurrenskraft?

Sök då tjänsten som kvalitetschef hos oss!

Om tjänsten

FM Mattsson Group söker nu en coachande kvalitetschef som med ett situationsanpassat ledarskap vill leda och utveckla sina medarbetare i Mora. 

I rollen som kvalitetschef driver och leder du tillsammans med ditt team vårt kvalitetsarbete till nya höjder. Genom ett förändringsarbete mot en mer strategisk nivå, är syftet att få avdelningen att jobba mindre med problemlösning och mer med stöttning samt uppföljning för att framgångsrikt minska kvalitetsbrist- och tillverkningskostnader.

Du arbetar proaktivt för att kvalitetssäkra våra arbetssätt. Då kvalitetsfrågan är central i produktionsframtagningsprocessen säkerställer du stöd och kravställning gentemot Produktion, Produktutveckling, Inköp samt Marknadsorganisationen.

Du har personalansvar över åtta medarbetare och tillsammans ser ni till att vårt kvalitetsarbete ligger i linje med företagets strategi, vision, affärsidé, värdegrund och miljö- och hållbarhetsmål. Du genomför interna revisioner enligt ISO 9001 och 14 001.

I övrigt ansvarar du för att löpande tillämpa ny kunskap inom kvalitetsarbetet och förser verksamheten med relevanta verktyg mot ständiga förbättringar. Kvalitetsavdelningen ingår i funktionen Produkt- och processutveckling med ett 60-tal medarbetare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Produkt- och processutveckling och rapportera till ansvarig chef för densamma.

Vem är du?

Som person är du trygg och resultatorienterad med en mycket god förmåga och erfarenhet av att leda och coacha andra människor genom förändring och förbättring. ”Du kliver fram”

En av våra starka grundvärderingar är ”vi vinner tillsammans” och just därför tror vi att du är inkluderande och intresserad av människan med förmågan att kravställa, fatta beslut och driva igenom dessa.

Du bidrar till god dialog och gott samarbete genom din kommunikativa förmåga genom hela organisationen.

I övrigt är det viktigt att du är strukturerad och har förmågan att identifiera, förankra och säkerställa genomförande av övergripande prioriteringar inom ditt ansvarsområde och utifrån övergripande företagsstrategier.

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning och/eller erfarenhet av att ha arbetat som kvalitetschef eller motsvarande tidigare, gärna inom tillverkningsindustrin.

Du har goda kunskaper inom LEAN samt bred erfarenhet av kvalitetsverktyg. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Upplev WOW-känsla hos oss

Vi siktar ständigt på att överträffa förväntningarna hos våra kunder och medarbetarna för att skapa vad vi kallar för WOW-känslan. Det handlar bl.a. om produkterna och tjänsterna som vi erbjuder, gemenskap vi känner och hur roligt vi har då vi lyckas tillsammans.

Som kvalitetschef hos oss får du möjlighet att arbeta lokalt i Mora men i en internationell kontext. Du får jobba med härliga medarbetare och vara en del i en engagerad ledningsgrupp för Produkt- och processutveckling. Med stöd av ett strategiskt och professionellt kvalitetsarbete ska vi arbeta mot hållbarhet och att fortsatt vara marknadsledande i Norden.

Om FM Mattsson Group

FM Mattsson Group bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av vattenkranar och tillhörande produkter under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur, Damixa, Hotbath, Aqualla och Adamsez. Koncernens vision är att vara kundens första val i badrum, kök och kompletterande områden.

FM Mattsson Group har en värdegrund som är ett vägledande verktyg för alla relationer mellan medarbetare samt med omvärlden:

  • Kunden kommer först
  • Vi vinner tillsammans
  • Jag kliver fram

Verksamheten omsatte 2022 över 1,9 miljarder kronor genom sina bolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Benelux, Storbritannien, Tyskland och Italien och hade 559 anställda. FM Mattsson Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Ansök till tjänsten

Sök tjänsten som Kvalitetschef

Ansök senast

2023-10-29

Vid frågor om tjänsten

För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsulter Helena Lundqvist på True Consulting & Recruitment 070-7440018, helena@truehr.se eller Linn Skoglund 070-8834955, linn@truehr.se.